fbpx

Дошъл ли е моментът, в който да предложиш брак?

Дошъл ли е моментът, в който да предложиш брак?

social_2354014706.jpg

Как разбираме дошъл ли е моментът да предприемем тази важна първа стъпка?

За всеки един от нас този момент настъпва различно. Някои хора, например, се срещат и заживяват заедно буквално на другия ден. На други, това има отнема повече време, а трети отлагат до последния момент. Да се решиш обаче да предложиш брак, понякога е доста трудно.

Какво всъщност означава предложението за брак?

Това е решението на един човек, който е сигурен, че е срещнал своя спътник в живота и иска да създаде семейство с него. За почти всяка жена, това да й предложат брак, е изключително важно и означава сигурност за нея. Още от малки момиченцата си представят, как мъжът на живота им, им предлага брак, сгодяват се и накрая се женят. В много редки случаи е възможно за някоя жена предложението за брак да няма значение. За други, може да не е толкова важно или да са се примирили, че половинката им не го иска.

Дошъл ли е моментът?

Най-важното нещо е двойката да вижда общото си бъдеще заедно. Хубаво би било да имате общи планове за връзката, за да може да вървите ръка за ръка напред в живота и да се подкрепяте. 

Разбирателството между двама партньори също е много важно. Ако не можете да се търпите не би било здравословно за нито един от вас да сте заедно. Говорете си повече, правете компромиси, за да се напаснете.

И на последно място, но от изключително значение, е това двойката да се познава достатъчно добре. За да се познават добре двама човека трябва да са поживели заедно, да са опознали характерите, настроенията и навиците си. 

Когато всички по-горе изброени неща са налице, твоят момент да предложиш брак със сигурност е настъпил. При някои от нас той настъпва в по-ранен етап от връзката, при други минава година-две в процес на опознаване и съвместно съжителство.

Ако моментът е дошъл

Във времето, в което живеем да срещнеш правилният човек е вече доста трудно. Затова, ако вече си го срещнал, моментът да му предложиш е настъпил и не се страхувай от това. Предложението за брак, годежът и бракът не са демоде! Ако не знаеш как да предложиш, запомни, че най-важното е да го направиш от сърце! Разбира се, че всяка жена си представя този момент по-специален и различен. Колкото повече се постараеш, толкова повече ще я зарадваш.

И не забравяй

За да предложиш брак е много важно да имаш идея как точно ще го направиш. Да измислиш къде и с какво ще изненадаш любовта на живота си. Трябва да се погрижиш за цялостната организация сам – резервации, украса, изненади и в същото време да не се издадеш пред половинката си! Трудна, но не невъзможна задача е да организираш предложението си за брак и със сигурност си заслужава всички усилия, за да чуеш “ДА”.